با پیشرفت تکنولوژی در دنیای امروز ساختارهای مختلفی از سیم بکسل جهت مصارف گوناگون ساخته شده است . یکی از مواردی که این ساختارها را از هم متمایز میکند وجود نوع مغزی این سیم بکسلهاست که عمدتاً به دو نوع کنفی و فولادی دسته بندی میشود. مغزی سیم بکسلهای کنفی از فیبر مصنوعی ساخته میشود که ساختار این فیبرها از درختان مانیلا و آزبست و پلیپروپیلن تشکیل شده است. فیبر قبل از قرار گرفتن داخل سیم بکسل باید به روغن آغشته گردد تا ضمن اینکه از زنگ زدن سیمها جلوگیری میکند، امکان لغزش لایههای سیمی روی لایه داخلی هنگام کار وجود داشته باشد. این نوع مغزی در مواردی که حرارت محیط کار زیاد است و سیم تحت بار مورد لهیدگی قرار میگیرد قابل استفاده نیست ولی قابلیت انعطاف پذیری بالایی را به سیم بکسل می بخشد.
آزبست و پلی پروپیلن که از پنبه تحت عملیات مختلف ساخته میشود، بهتر و مقاومتر از فیبرهایی است که از درختان مانیلا ساخته شده است.
سیم بکسل مغزی کنفی را در در کارخانه داخل حوضچه مخصوص پر از روغن به مدت ۳-۲ ساعت در درجه حرارت ۱۰۰-۸۰ درجه سانتیگراد حرارت میدهند تا روغن رقیق گردیده و کنف خاصیت روغن پذیری داشته باشد. در موقع کار که نیروی کششی به سیم بکسل وارد میشود مقداری از روغنها در اثر فشار کلاف از مغزی کنف خارج شده و تمام رشتههای سیم بکسل سرویس میشوند، همین امر باعث طولانی شدن عمر سیم بکسل میگردد.
مغزی کنفی نسبت به نوع فولادی از مقاومت کمتری در مقابل فشارو ضربه و کشیدگی برخوردار است و معمولا در جایی به کارمیرود که انعطاف طناب نسبت به نیروی کشش آن اهمیت بیشتری دارد.
سیم بکسل یا همان طناب فولادی از بافت چند استرند ساخته شده و هر کدام از این استرندها خود از کنار هم قرار گرفتن چند مفتول نازک تشکیل شده اند که همگی به دور یک هسته مرکزی تابیده میشوند. مغزی یا هسته مرکزی سیم بکسل که اصلیترین جزء سیم بکسل محسوب میشود معمولاً از دو نوع کنفی و فولادی ساخته میشود که با علامت FC و IWRC در ساختار سیم بکسل نمایش داده میشود. علاوه بر این مغزی سیم بکسل میتواند از یک سیم بکسل مجزا ساخته شود که با علامت اختصاری IWS نشان داده میشود.
نوع کاربرد سیم بکسل اصلی ترین معیاری است که مشخص میکند کدام سیم بکسل با چه نوع مغزی ای باید به کار برده شود. لازم به ذکر است سیم بکسل های مغز فولادی نسبت به مغزی کنفی استحکام بالاتری دارند اما از انعطاف کمتری برخوردار هستند.
در معرفی ساختار سیم بکسل ها علاوه بر مغزی از دو عدد هم استفاده میشود که عدد اول معرف تعداد استرندها و عدد دوم بیانگر تعداد مفتولهای موجود در هر استرند هستند.
یکی دیگر از علائم اختصاری که در ساختار سیم بکسلها کنار اعداد استفاده میشود نشان دهنده نوع بافت سیم بکسلها ست. بافت سیم بکسل از ترکیب های مختلفی از سیم ها و اندازه آنها طراحی شده اند که بتوانند مقاومت لازم را در برابر خستگی و سایش داشته باشند. انواع بافت سیم بکسل عبارتند از:
بسیاری از سیم بکسل های متداول از ترکیبی از این بافت ها استفاده می کنند.
یکی دیگر از علامتهای اختصاری موجود در ساختار سیم بکسلها علامت LHRL یا RHRL است که نشاندهنده نوع تاب سیم بکسل به صورت راستگرد و چپگرد میباشد که این دو تاب از متداولترین تابهای سیم بکسل هستند که جهت تابیده شدن استرند ها و مفتولها را نمایش میدهند. علاوه بر این دو از تاب معمولی، تاب لنگ، و تاب متناوب هم استفاده میشود که به اختصار در مورد هر کدام توضیح میدهیم:
از میان انواع تابهای سیم بکسل تاب راستگرد معمولی بیشترین کاربرد را دارد. با این حال در بسیاری از تجهیزات، سیم بکسل راستگرد لنگ، یا چپگرد لنگ نیز استفاده میشوند. سیم بکسل چپگرد معمولی به ندرت استفاده میشود. همچنین سیم بکسل هایی با بافت یک در میان راستگرد و یا یک در میان چپگرد برای کاربرد های خاص مصرف میشوند.
ارتباط از طریق واتساپ