حتما تا به حال دیدهاید که پیمانکاران ساختمانی برای تمیزکاری و یا تغییرات نمای ساختمان از داربستهای مخصوص این کار استفاده میکنند که موجب سهولت کار در ارتفاعات میشود. اکنون کلایمرها آمدهاند تا زحمت نصب و راهاندازی داربست را از دوشتان برداشته و با هزینهای معقول جایگزین آن شوند.
کلایمر به طور کلی شامل دو نوع دستی و موتوردار میشود که عمدتا دارای یک اتاق با طول 2 تا 6 متر میباشند. این اتاق از طریق دو رشته سیم بکسل به پایه های نگهدارنده در بالای ساختمان متصل است. در صورت موتوردار بودن کلایمر، در محل اتصال سیم بکسل به اتاق، دو عدد موتور وینچ وجود دارد که وظیفهی بالا و یا پایین بردن اتاق کلایمر را به عهده دارد.
کلایمر در پروژههای ساختمانی با تعداد طبقات بالا بسیار مقرون به صرفه تر از داربست ارزیابی شده که با مقایسهی قیمت خرید کلایمر و قیمت کرایهی داربست، این مزیت بیشتر به چشم میخورد. از مهمترین ویژگیهای مؤثر در انتخاب کلایمرها، قدرت موتور، حجم اتاق، ایمنی و نوع کنترل آن را میتوان نام برد.
سیم بکسل یا همان طناب فولادی از بافت چند استرند ساخته شده و هر کدام از این استرندها خود از کنار هم قرار گرفتن چند مفتول نازک تشکیل شده اند که همگی به دور یک هسته مرکزی تابیده میشوند. مغزی یا هسته مرکزی سیم بکسل که اصلیترین جزء سیم بکسل محسوب میشود معمولاً از دو نوع کنفی و فولادی ساخته میشود که با علامت FC و IWRC در ساختار سیم بکسل نمایش داده میشود. علاوه بر این مغزی سیم بکسل میتواند از یک سیم بکسل مجزا ساخته شود که با علامت اختصاری IWS نشان داده میشود.
نوع کاربرد سیم بکسل اصلی ترین معیاری است که مشخص میکند کدام سیم بکسل با چه نوع مغزی ای باید به کار برده شود. لازم به ذکر است سیم بکسل های مغز فولادی نسبت به مغزی کنفی استحکام بالاتری دارند اما از انعطاف کمتری برخوردار هستند.
در معرفی ساختار سیم بکسل ها علاوه بر مغزی از دو عدد هم استفاده میشود که عدد اول معرف تعداد استرندها و عدد دوم بیانگر تعداد مفتولهای موجود در هر استرند هستند.
یکی دیگر از علائم اختصاری که در ساختار سیم بکسلها کنار اعداد استفاده میشود نشان دهنده نوع بافت سیم بکسلها ست. بافت سیم بکسل از ترکیب های مختلفی از سیم ها و اندازه آنها طراحی شده اند که بتوانند مقاومت لازم را در برابر خستگی و سایش داشته باشند. انواع بافت سیم بکسل عبارتند از:
بسیاری از سیم بکسل های متداول از ترکیبی از این بافت ها استفاده می کنند.
یکی دیگر از علامتهای اختصاری موجود در ساختار سیم بکسلها علامت LHRL یا RHRL است که نشاندهنده نوع تاب سیم بکسل به صورت راستگرد و چپگرد میباشد که این دو تاب از متداولترین تابهای سیم بکسل هستند که جهت تابیده شدن استرند ها و مفتولها را نمایش میدهند. علاوه بر این دو از تاب معمولی، تاب لنگ، و تاب متناوب هم استفاده میشود که به اختصار در مورد هر کدام توضیح میدهیم:
از میان انواع تابهای سیم بکسل تاب راستگرد معمولی بیشترین کاربرد را دارد. با این حال در بسیاری از تجهیزات، سیم بکسل راستگرد لنگ، یا چپگرد لنگ نیز استفاده میشوند. سیم بکسل چپگرد معمولی به ندرت استفاده میشود. همچنین سیم بکسل هایی با بافت یک در میان راستگرد و یا یک در میان چپگرد برای کاربرد های خاص مصرف میشوند.
ارتباط از طریق واتساپ